Creșterea imunității nu se face peste noapte, ea se pregătește inclusiv înainte de conceperea copilului. Medicul primar pediatru Ana Culcer, doctor în științe medicale, explică 7 reguli pentru a avea un copil cu imunitate bună:

1. Pentru ca un copil să aibă imunitate bună, trebuie să pornim cu părinți sănătoși. „Incepeți să vă pregătiți de când v-ați decis să faceți un copil, părinții să fie investigați și să elimine tutunul și alcoolul, iar dacă au vreo boală să o trateze”, recomandă dr Ana Culcer.
2. Alăptați 6 luni exclusiv sân și până la 2 ani, pentru că alăptarea vine cu anticorpi care va ajuta copilul toată viață.
3. Nu ratați vaccinările. „Recomand toate vaccinurile, și pe cele din schema oficială, și pe cele opționale. După o viață dedicată pediatriei, vă spun că este mai ușor să previi decât să trateazi”, da asigurări medicul primar pediatru Ana Culcer.
4. Diversificați corect alimentația copilului. Mai multe puteți află de pe DVD-ul: Diversificarea alimentației
5. Stimulați copilul să facă sport – lăsăți-l să înoate din primele săptămâni, mai întâi în cadă, apoi la bazin.
6. Scoateți copilul cât mai mult la aer, indiferent de anotimp. ”Aveți grijă să aibă nasul curat, fără mucozitati, pentru că dacă este înfundat va respira pe gură și va trage aer rece. Așa că înainte de a ieși afară desfundati nasul cu ser, pentru ca micuțul să poată respira cu gura închisă. De asemenea, recomand să nu legați copiii la gură pentru că mușcă fularul și trag aer rece”, mai spune dr. Ana Culcer.
7. Folosiți adjuvante pentru creșterea imunității. „Pe lângă fructele și legumele din alimentație, există tot felul de produse din plante care au rol în stimularea imunității, și care se recomandă în funcție de vârstă, de greutate. Recomand produse cât mai naturale, plante din extracte naturale sută la sută”, mai spune dr. Ana Culcer.

Dr. Ana Culcer

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei găsi și alte informații la fel de utile despre creșterea copilului.

Autor

Scrie un comentariu